Verbreding N50 bij Kampen – Een uitdagend project

Een mooi voorbeeld van een geotechnisch project voor de Grond- weg- en waterbouw (GWW): de verbreding van de Rijksweg N50 tussen Kampen en Kampen Zuid. Van Dijk was medio 2020 betrokken bij de voorbereidingen, in de vorm van o.a. sonderingen en plaatsen van peilbuizen. Een project waar we trots op mogen zijn, gezien de uitdagende omstandigheden!

Succes in 2020, nog meer mogelijkheden in 2021

2020 was voor iedereen een vreemd jaar. Maar ondanks de coronacrisis heeft Van Dijk weer een mooie ontwikkeling doorgemaakt. We kijken terug op een aantal prachtige projecten en succesvolle samenwerkingen. Enkele hoogtepunten van 2020 en een vooruitblik op 2021.

Omgevingswet 2022: wat zijn de consequenties voor uw bouwprojecten?

Op 1 januari 2022 gaat de Omgevingswet in. Een transitie die u als particulier, architect of constructeur hoe dan ook raakt. Onder andere de Wet natuurbescherming (Wnb) gaat hierin op  en de manier van vergunningen aanvragen verandert. Dit geldt voor alle bouwactiviteiten. Wat weten we al over de consequenties voor bouwprojecten? En voor aanvragen voor bijvoorbeeld een quickscan Wet natuurbescherming? We zetten het hier voor u uiteen.

Bouwplannen? Vraag een bodemonderzoek aan!

Wilt u een nieuwe woning laten bouwen? Onderdeel van dit bouwproces is een verplicht bodemonderzoek, naar zowel de milieuhygiënische kwaliteit als naar de draagkracht van de bodem. Hoe gaan deze bodemonderzoeken in zijn werk en wat komt hier allemaal bij kijken? Wij leggen het u hier uit.

Nieuwe sondeerwagen (Track-Truck) voor Van Dijk

We vervangen onze oudste sondeerwagen voor een nieuw exemplaar. Hier delen we de vorderingen van deze bouw en wat precies de functie is van zo'n zogenaamde 'Track-Truck'.

Wanneer moet u een flora en fauna check laten doen?

Mogelijk heeft u er wel eens van gehoord: de flora en fauna check (ook wel quickscan Wet natuurbescherming). Naast alle regels omtrent de omgevingsvergunning, is dit nog iets om rekening mee te houden. Want een beschermde diersoort op uw planlocatie kan uw project flink vertragen. Maar wat houdt de flora en fauna check eigenlijk precies in en wanneer is dit verplicht? Wij leggen het u graag uit.

Van Dijk steunt WNF met 1000 bomen

Sindskort is Van Dijk Geo- en Milieutechniek B.V. Business Supporter van het WNF. Met onze donatie kunnen 1000 bomen geplant worden. Lees hier meer over deze actie.

Nieuw project: sonderen en handboren bij Podium (Amersfoort)

Via Ingenieursbureau Goudstikker de Vries hebben wij een opdracht gekregen van Heijmans Vastgoed B.V. voor een geotechnisch bodemonderzoek en een funderingsadvies. 

 

2019: het jaar van stikstof, PFAS, het boerenprotest en de klimaatspijbelaar

2019 was het jaar van stikstof, PFAS, het boerenprotest en de klimaatspijbelaar. Lees in deze blog onze terugblik op het jaar 2019 met daarin alle hoogtepunten van het afgelopen jaar.

Een partijkeuring (AP04) met… Vincent Dorresteijn

Bij de herinrichting van het plangebied Zeestraat/Europaplein in Volendam is grond vrijgekomen wat gecontroleerd moet worden of het hergebruikt mag worden. Vandaag gingen wij met onze collega Vincent mee naar Volendam om een partijkeuring uit te voeren. Lees snel verder om te weten of de grond hergebruikt mag worden.

Demodag 'Grondig Natuurlijk' bij van Dijk De Meern

13 juni werd ons terrein in De Meern voor één dag omgetoverd tot een geo- en milieutechnisch demonstratieterrein. Het was een erg leuke en leerzame dag. We delen graag enkele foto's met u!

Nu ook stikstofdepositie-onderzoek bij van Dijk

Van Dijk kan u sinds kort ook helpen met een stikstofdepositie-onderzoek. Lees meer over deze nieuwe dienst in dit bericht.

Laat 2019 maar komen!

Wat een feest! 2018 hebben we afgesloten met een recordomzet. Tijdens de kick-off van 2019 hebben we dit uitgebreid gevierd...

Teamwork sonderen in Ede

Op het voormalige fabrieksterrein van Enka in Ede zijn we met al onze sondeertrucks bezig sonderingen te maken ten behoeve van woningbouw. Een flinke klus waarbij een sterk staaltje projectmanagement en teamwork zorgen voor een mooie doorloopsnelheid! Lees meer over het project in dit bericht.

2x een quickscan Flora & Fauna met.. Ezra Beekman

Binnen ons bedrijf is Ezra namelijk verantwoordelijk voor alle onderzoeken m.b.t. de Wet natuurbescherming zoals een quickscan flora en fauna. Wanneer we een dagje met haar op stap gaan wordt duidelijk waarom; op elk detail wordt gelet en geen plant of dier wordt over het hoofd gezien. We gaan vandaag met haar mee naar twee locaties, één in Tiel en één in Leimuiden.

Een asbestinventarisatie met... Emile Brouwer

Bij het kopen van een oude woning is het verstandig om een asbestinventarisatie te laten doen, zodat u weet waar u aan toe bent. Maar wat houdt zo'n onderzoek precies in? Vandaag gingen wij met onze collega Emile op pad om een asbestinventarisatie uit te voeren in een prachtige, monumentale woning in Soest. Kwamen we asbest tegen?

Minirups sonderen met.. Jan-Dirk Brugmans

‘Een veelzijdige alleskunner van nog geen meter breed’, zo kun je onze minirups-sondeermachine het beste omschrijven. Vandaag zijn we op pad met Jan-Dirk en Michel en gaan we op zoek naar de grenzen van deze machine, want dat het geen gemakkelijke klus wordt, zag Jan-Dirk al onderweg naar deze klus in Woerdense Verlaat.

Nieuwe ISO-versie, betere dienstverlening

Sinds september heeft van Dijk ISO 9001:2015, in plaats van de vorige 2008-versie. Een belangrijke stap vooruit voor ons bedrijf. Waarom? Lees snel verder!

Achtergrond: hoe staat het met het verbod op asbestdaken?

De toepassing van asbest is om gezondheidsredenen al meer dan 20 jaar verboden. Maar momenteel bevindt zich nog veel asbest in de buitenlucht, met name in daken. Naar verwachting zullen asbestdaken in 2024 verboden zijn. Bekijk hier de meest gestelde vragen omtrent het asbestverbod.

604 boringen voor de N243

15,4 kilometer aan bodem- en asfaltonderzoek, daar zijn we wel even druk mee. Van Dijk Nibbixwoud helpt mee de N243 veiliger te maken. Hoe we dat doen? Je leest het hier.

Onze nieuwe sondeerwagen is gedoopt

Van Dijk heeft een prachtige nieuwe track-truck sondeerwagen. Deze week hebben wij hem een behouden vaart toegewenst. Bekijk hier foto's van de bouw en het eindresultaat.

Van Dijk heeft de nieuwe tuin ingewijd

Echt heel veel charme had onze oude bedrijfstuin niet. Gelukkig wist Hoveniersbedrijf Tuinrijck er wel raad mee en voor we het wisten zaten we heerlijk te barbecueën in onze nieuwe tuin! Bekijk hier de foto's.

Van Dijk veldwerkmiddag

Bij van Dijk doen we er alles aan om de kwaliteit van onze diensten op peil te houden en dat betekent dat we af en toe ook bij moeten leren. Met het hele team hadden we daarom een veldwerkmiddag, kijk mee wat we gedaan hebben..

Een peilfilter plaatsen met.. Henk Ormel

Vandaag gingen we naar Alkmaar om met onze sondeerwagen een peilfilter te plaatsen. En daar komt nogal wat bij kijken..

Op bodemonderzoek met.. Richard Bouma

Voor de bouw van een woning met paardenschuur in Herwijnen was een verkennend bodemonderzoek nodig. Wij mochten een ochtend mee met Richard Bouma en zo stonden we opeens tussen de paarden...

2018 is bij van Dijk ook officieel los!

Al enkele kilometers buis waren de grond ingedrukt, een paar kuub grond onderzocht en al enkele beschermde planten gespot. Maaruh, waren we niet iets vergeten..? 

Zo maakt Marcel Hanraads zijn hoofd leeg

Om goed op ons werk te kunnen presteren moeten we soms ook ons hoofd leeg maken. Ondernamen Utrecht vroeg aan Marcel hoe hij dit doet. Je leest het hier.

Project: Asbest in Puin

We geven je hier een kijkje achter de schermen bij vijf 'asbest in puin' projecten.

Nieuwe normen asbest-in-grond onderzoek

Rondom asbest in de grond is dit jaar veel te doen. Per 1 september zijn er nieuwe normen ingegaan en sinds dit jaar wordt er ook veel strenger op gecontroleerd. We hebben de verandering even op een rijtje gezet.

Demodag Van Dijk Nibbixwoud een groot succes

Op donderdag 21 september 2017 heeft de Demodag van van Dijk geo- en milieutechniek vestiging Nibbixwoud plaatsgevonden.