sondering uitvoeren

Uw partner voor bodemonderzoek

HomeMilieuBodemonderzoek

Bodemonderzoek

Bij (bouw)werkzaamheden met grond kan blijken dat er puin of metalen inzitten. Of dat de kwaliteit van het grondwater laag is. Als dat het geval is, moet er een bodemonderzoek worden uitgevoerd. Soms is een keuring van de grond zelfs verplicht, bijvoorbeeld als u grond gaat afgraven en op een andere locatie wilt hergebruiken. Bij van Dijk helpen we u graag bij uw bodemonderzoek. Bijvoorbeeld wanneer er asbest in de grond is gevonden, u een waterbodemonderzoek wilt laten uitvoeren of als uw grond gekeurd moet worden (partijkeuring). Maar ook als u grond gaat kopen en wilt weten of er in het verleden een fabriek op de locatie heeft gestaan.  

Asbestinventarisatie voordelen
 • Hoogwaardige kwaliteit
 • Scherpe tarieven
 • 40+ jaar ervaring
 • 100% professionals
 • Volledige ontzorging

Historisch vooronderzoek 

In veel gevallen doen we eerst een historisch vooronderzoek. Zo kijken we op basis van historische gegevens: 

 1. of er asbest of ander puin in de grond kan zitten.
 2. hoe de onderzoekslocatie in het verleden is gebruikt, bijvoorbeeld als strand of zandwinning. Bij waterbodemonderzoek is dit noodzakelijk. Maar daarbij kijken we ook naar huidig en toekomstig gebruik. Zo kunnen we onder andere de onderzoeksplanning van het waterbodemonderzoek bepalen.  
 3. of de grond verdacht is. Heeft er bijvoorbeeld een fabriek gestaan? We krijgen op die manier al vroeg een beeld van wat we in de grond kunnen aantreffen.  
Bodemonderzoek Utrecht

Opzet en begeleiding saneren 

Als bijvoorbeeld blijkt dat er asbest of ander vuil in de bodem zit dan moet de grond gesaneerd worden. Bij van Dijk gaan we verder dan alleen het uitvoeren van bodemonderzoek. Ook het opzetten en begeleiden van saneren kunt u aan ons overlaten. Denk daarbij aan het vinden van de juiste saneerder, het opstellen van het saneringsplan en de nacontrole.  

Waarom van Dijk Geotechniek en Milieu voor uw bodemonderzoek 

 • Ervaren en gecertificeerde medewerkers. Wij zijn bijvoorbeeld voor het milieukundig begeleiden van uw (water)bodemsanering BRL SIKB 6000, VKB-protocol 6001 gecertificeerd. 
 • U kunt ons inzetten voor verschillende bodemonderzoek inclusief historisch vooronderzoek. 
 • Wij gaan graag een stapje verder: we helpen u indien gewenst bij het aanvragen van vergunningen en het saneren.  
Bodemonderzoek water

Vraag vrijblijvend uw offerte voor bodemonderzoek aan.

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt binnen één werkdag uw offerte en mogelijke startdatum.

Contact
Informatie t.b.v. het voorstel
Omschrijving of vragen