Geohydrologisch onderzoek: van grondwaterstand tot doorlatendheid grond

HomeGeotechniekGeohydrologisch onderzoek

Geohydrologisch onderzoek 

Als u gaat bouwen is het belangrijk om te weten wat de grondwaterstand is. Bijvoorbeeld bij het aanleggen van een kelder. Dan bepaalt de hoogte van de stand of u de kelder hoger moet aanleggen of niet. Wij voorzien u graag van geohydrologisch onderzoek. Dat houdt in: het meten en monitoren van de grondwaterstand, het aanleggen van peilbuizen om dit te kunnen meten en het bepalen van de doorlatendheid van de ondergrond.

Asbestinventarisatie voordelen
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Scherpe tarieven
  • 40+ jaar ervaring
  • 100% professionals
  • Volledige ontzorging

Geohydrologisch advies 

Onze geotechnici monitoren 24/7 de grondwaterstanden voor uw bouwproject. Zo komen wij tot informatie waarmee we een nauwkeurig geohydrologisch advies kunnen geven. Denk aan de grondwaterstand van uw locatie, het inzichtelijk maken in de mogelijke variatie hiervan door bijvoorbeeld seizoenen en toekomstige voorspellingen over de grondwaterstand. Maar we kunnen ook meer vertellen over het grondwaterpeil tijdens bemalingen. Zo kunnen wij dit indien nodig bijsturen. Of we geven u advies over uw bouwput. Ook op afgelegen locaties kunnen wij voor uw de grondwaterstand meten en peilbuizen aanleggen.  

Bodemonderzoek water

Preventieve doeleinden 

Geohydrologisch onderzoek voeren we voor allerlei bouwprojecten uit. Zoals het aanleggen van een kelder of het bouwen van woningen. Maar we helpen u ook graag met het uitvoeren van onderzoek voor preventieve doeleinden. Als er al eerder overstromingen hebben plaatsgevonden, is het natuurlijk van belang om dit te voorkomen. Wij geven u concrete adviezen, zoals het aanleggen van wadi's.

Waterdoorlatendheid inzichtelijk maken 

Veel gemeenten en waterschappen eisen bij bouwprojecten dat het hemelwater wordt geïnfiltreerd in de grond. Daarnaast geeft waterdoorlatendheid inzicht in of er bijvoorbeeld wadi’s of ontwateringssystemen moeten worden aangelegd. We helpen u daar graag bij door middel van proeven. Deze kunnen plaatsvinden in een laboratorium, maar ook in het veld. Afhankelijk van hoe goed of slecht de grond doorlatend is, bepalen wij welke proef het beste hier bij past. Zo is klei bijvoorbeeld minder goed doorlatend dan zand en dat vraagt om een andere soort proef.  

Waarom van Dijk voor uw geohydrologisch onderzoek 

  • Een volledig geohydrologisch onderzoek: van de grondwaterstand tot het -peil tijdens bemalingen, seizoenen en getijden.  
  • Geohydrologisch advies op basis van uw specifieke doelen, bijvoorbeeld bouwput- of bemalingsadvies. Of juist een advies over hoe u grondwateroverlast moet tegen gaan.  
  • Ervaren en gecertificeerde geotechnici. Profiteer van onze +40 jaar ervaring!  

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw geohydrologisch onderzoek

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt binnen één werkdag een prijsvoorstel voor uw geohydrologisch onderzoek. Mochten wij nog meer informatie nodig hebben, dan nemen we telefonisch contact met u op.

Contact
Informatie t.b.v. het voorstel

Wilt u weten wat we met uw gegevens uit dit formulier doen? Lees dan onze privacyverklaring.