Ecologisch onderzoek: voorkom vertraging aan uw bouwproject 

HomeMilieuEcologie

Ecologie

Als u gaat een woning gaat bouwen, renoveren of slopen wilt u vertraging natuurlijk zoveel mogelijk voorkomen. Dat kan onder andere door ons al vroeg een Quickscan Wet natuurbescherming uit te laten voeren. Zo krijgt u inzichtelijk of er streng beschermde planten, dieren en natuurgebieden verwacht worden of voorkomen op uw bouw- of slooplocatie. Is dit het geval? We voeren ook vervolgonderzoek uit, geven uw ecologisch advies en berekenen de stikstofwaarde.  

Asbestinventarisatie voordelen
  • Hoogwaardige kwaliteit
  • Scherpe tarieven
  • 40+ jaar ervaring
  • 100% professionals
  • Volledige ontzorging

Compleet ecologisch onderzoek 

Bij van Dijk Geotechniek en milieu voeren we een compleet ecologisch onderzoek voor u uit. Denk daarbij aan een oriënterend onderzoek waarbij we een inschatting maken van de beschermde flora en fauna in of vlakbij uw plangebied. Blijkt uit dit onderzoek dat er beschermde soorten in het gebied voorkomen? Dan voeren we een vervolgonderzoek uit. Daarbij kijken we onder andere op welke manier de beschermde flora en fauna gebruik maken van het plangebied.  

Ontheffingsaanvraag  

We gaan zelfs nog een stapje verder. Als uit ons vervolgonderzoek naar voren komt dat het nemen van maatregelen niet voldoende is, kunnen we u ook helpen met een ontheffingsaanvraag. In sommige situaties mag u namelijk onder bepaalde voorwaarden de Wet natuurbescherming overtreden.  

Advies tijdens uw sloop- of bouwwerkzaamheden  

Als u mag slopen of bouwen op een locatie waar beschermde planten en dieren zijn, bent u verplicht de werkzaamheden zo uit te voeren dat u geen schade aan de flora of fauna aanricht. Wij helpen u hier graag bij door ecologische begeleiding aan te bieden. Wij weten precies welke maatregelen nodig zijn om de beschermde planten en dieren te beschermen.  

PAS-onderzoek: stikstofwaarde berekenen 

In beschermde natuurgebieden hebben we daarnaast een overschot aan stikstof. Dit heeft desastreuze gevolgen voor flora en fauna. Daarom is het voor een uitbreiding van economische activiteiten, of voor nieuwe, verplicht om het effect hiervan op het stikstofniveau in de natuurgebieden inzichtelijk te maken. Wij kunnen dat voor u doen door de stikstofwaarde te berekenen.  

Waarom van Dijk voor uw ecologische begeleiding of onderzoek 

  • Compleet ecologisch onderzoek, eventueel inclusief ontheffingsaanvraag; 
  • Ecologische begeleiding tijdens uw bouw- of sloopwerkzaamheden; 
  • Wij hebben 40+ jaar ervaring met het uitvoeren van ecologisch onderzoek.  

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan voor uw ecologisch onderzoek. 

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt binnen één werkdag een prijsvoorstel voor uw ecologisch onderzoek. Mochten wij nog meer informatie nodig hebben, dan nemen we telefonisch contact met u op.

Contact
Informatie t.b.v. het voorstel
Omschrijving of vragen