sondering uitvoeren

Uw partner voor geotechnisch onderzoek

HomeGeotechniekGeotechnisch onderzoek

Geotechnisch onderzoek 

Van Dijk Geotechniek en milieu helpt u graag bij het uitvoeren van geotechnisch onderzoek. Denk daarbij aan sonderen, grondboren, bodemonderzoek niet-gesprongen explosieven en bodemwarmtewisselaars inbrengen. Voor al deze specialistische klussen hebben wij gekwalificeerde ervaren mensen in dienst.  

Voor elk doel een andere geotechnische oplossing 

Wij zijn in het bezit van allerlei soorten materiaal: van zware vrachtwagens voor sonderen tot klein materiaal. Zo kunnen wij op bijna elke locatie metingen doen! Ook voor moeilijk te bereiken locaties, zoals de achtertuin hebben we apparaten beschikbaar. Bij grondboren kiezen we afhankelijk van uw doel voor een handmatige of een machinale oplossing. Dat is bij oppervlakte boring veelal handmatig en bij puls- en steekboringen machinaal. Voor steekboringen geldt: we bieden u twee varianten aan. Eentje waarbij u ongeroerde bodemmonster verkrijgt. Daarnaast een continu monster van de bodemopbouw. 

Duurzaam en nauwkeurig

Bij van Dijk willen we inspelen op duurzaamheid, wat steeds belangrijker wordt. We brengen onder andere bodemwarmtewisselaars aan. Hiermee kan een gebouw of woning energiezuinig gewarmd en gekoeld worden. Dat doen we met een techniek waarbij we de bodemwarmtewisselaars in de grond drukken. We hoeven dus niet te boren. Dat brengt een hoop voordelen met zich mee! Zo voorkomt het schade aan leidingen. Daarnaast is de techniek veel nauwkeuriger dan boren.

Projectinventarisatie geotechnisch onderzoek 

Om u zo goed mogelijk te helpen, voeren we voorafgaand aan het geotechnisch onderzoek altijd een projectinventarisatie uit. Waarom wilt u een sondering of bodemonderzoek laten uitvoeren? Hoe ziet de onderzoekslocatie eruit? Als u een bodemonderzoek voor niet-gesprongen explosieven door ons wilt laten doen, doen we vooraf eerst een historisch vooronderzoek. Daarbij kijken we hoe groot de kans is dat er daadwerkelijk niet-gesprongen explosieven in de bodem te vinden zijn.

Waarom geotechnisch onderzoek bij van Dijk Geotechniek en milieu 

  • Bodemwarmtewisselaars inbrengen zonder te boren;
  • Gekwalificeerde en ervaren collega’s. Bijvoorbeeld OCE-gecertificeerde medewerkers voor het uitvoeren van bodemonderzoek voor niet-gesprongen explosieven; 
  • Altijd geschikt materiaal voor uw geotechnisch onderzoek, ook op moeilijk te bereiken locaties; 
  • Meerdere soorten geotechnisch onderzoek onder één dak; 
  • Ook geohydrologisch onderzoek en advies. 

Vraag vrijblijvend uw offerte voor geotechnisch onderzoek aan.

Vul het onderstaande formulier in en u ontvangt binnen één werkdag uw offerte en mogelijke startdatum.

Contact
Informatie t.b.v. het voorstel
Omschrijving of vragen