Nieuwe sondeerwagen (Track-Truck) voor Van Dijk

HomeNieuwsNieuwe sondeerwagen (Track-Truck) voor Van Dijk

Na een aantal decennia trouwe dienst is het nu de hoogste tijd om onze oudste sondeerwagen te vervangen. A.P. van den Berg in Heerenveen is daarom op dit moment druk bezig met de bouw van een nieuwe sondeerunit (Tack-Truck) voor van Dijk. De bouw van deze unit vordert al gestaag, de bovenbouw begint al vorm te krijgen.

Foto's nieuwe sondeerwagen

Hieronder een aantal foto’s om een indruk te krijgen van de productie van deze sondeerunit.

Onderstel van de nieuwe sondeerwagen van van Dijk.

Het leidingwerk en de elektrotechniek geïnstalleerd in de sondeerwagen.

De opbouw van de Track-Truck is bijna compleet.

We vinden het mooi om te zien hoe dit project vordert en we kunnen niet wachten tot we deze nieuwe aanwinst in gebruik mogen gaan nemen. Binnenkort verwachten we dat ook de MAN-onderwagen klaar is. Hoogst waarschijnlijk kan de sondeerwagen medio oktober worden geleverd.

Wat is de functie van een sondeerwagen?

Met een Track-Truck voeren wij o.a. sonderingen uit om te bepalen waar de dragende zandlaag zich bevindt. Een sondering wordt uitgevoerd met behulp van een reeks stangen met een conus aan het uiteinde. De stangen, per stuk 1 meter, worden stuk voor stuk op elkaar gestapeld en met een hydraulische pers in de grond gedrukt, soms tot wel 30-35 meter diepte.  De zware 'track truck' biedt hiervoor het tegengewicht. Dankzij de sensoren aan de top van de conus krijgen we ‘live’ op een beeldscherm inzicht in allerlei gegevens, zoals de weerstand van de bodem, waardoor we inzicht krijgen in het bodemtype.

Sondering nodig?

Heeft u als constructeur voor uw bouwproject een sondering nodig? Van Dijk heeft jarenlange ervaring met de meest uiteenlopende en uitdagende boringen en sonderingen. Neem contact op en laat u informeren over onze diensten!