2019: het jaar van stikstof, PFAS, het boerenprotest en de klimaatspijbelaar

HomeKennisbank2019: het jaar van stikstof, PFAS, het boerenprotest en de klimaatspijbelaar

2019 was het jaar van stikstof, PFAS, het boerenprotest en de klimaatspijbelaar.

We hebben te maken met een steeds grilliger wordend klimaat. Enerzijds door zeer slecht weer; een touretappe werd afgebroken door hevige sneeuwval en in november stond heel Venetië blank. Anderzijds was er weer sprake van langdurige droogte met bosbranden tot gevolg, de invoering van het hitteplan en in september het stilleggen van de Dam tot Damloop in verband met de extreme warmte. Deze gebeurtenissen kunnen gezien worden als bedreigingen, maar zeker ook als kansen.

Gaat de stikstof- en PFAS problematiek de bouw vertragen?

Dat is een vraag die nu vaak gesteld wordt. Voor ons biedt het ook kansen, zoals de doorontwikkeling van onze afdeling milieu met onder andere het uitvoeren van stikstofberekeningen en diverse ecologische veldonderzoeken. Daarnaast biedt het ook kansen voor onze geotechnische afdeling met betrekking tot bijvoorbeeld watermanagement en aardwarmte. Nieuwe kansen die het mogelijk maken om ons bedrijf verder te ontwikkelen. Wat ons betreft ziet de toekomst er voor van Dijk rooskleurig uit!

Van Dijk verbreekt records 

We hebben weer een jaartje topsport achter de rug. Een jaar met weer nieuwe records, zoals de uitbreiding van ons team met maar liefst 6 fte’s en een ‘all time high’ aan omzet. Bij topsport mag natuurlijk een goede arbeid-rust verhouding niet ontbreken. Daarom zijn wij rondom de feestdagen van 23 december t/m 03 januari 2020 gesloten. Op maandag 6 januari zijn wij u graag weer van dienst. 

Namens het gehele team van van Dijk geo- en milieutechniek b.v. wensen wij u fijne feestdagen en in alle opzichten een gezond en succesvol 2020!